13 april 2018 Meer nieuws

Boeiende narcissenshow op Floratuin

Tijdens de CNB Narcisdagen op de Floratuin in Julianadorp, heeft de KAVB commissie voor nomenclatuur op 12 april de inzendingen gekeurd. Bijna dertig inzenders deden mee aan deze narcissenshow.

Winnaar categorie narcis-op-pot

Bij de narcis-op-pot wint M.J. Komen-Kruiswijk uit Anna Paulowna de eerste prijs voor een zeer grote, uniforme pot met de bicolorzaailing wit-geel-WCJ (foto boven). De tweede prijs is voor ‘Banana Splash’ van J.G. Weijers & Zn uit Burgerbrug voor een spleetkronige narcis die je aankijkt. Weijers brengt deze cultivar in optima forma. De derde prijs gaat naar een bulbocodium-type van W. van Lierop & Zn, Anna Paulowna met de naam ‘White Petticoat’. Een rijkbloeiende pot.

Winnaar categorie afgesneden narcis

Bij de afgesneden narcissen wint Narveco uit Callantsoog met de dubbele gele ‘Sigurta’ uit de veredelingskraam van Brian Duncan (foto rechts). Mooie, grote en regelmatige bloemen in combinatie met kwaliteit en uniformiteit maken van deze vaas een topper.

De tweede prijs gaat naar de bekende ‘Soestdijk’ van inzender M. & H. van der Geest uit Warmond. Van der Geest brengt deze cultivar in topkwaliteit met grote bloemen. Een vaas met uitstraling. De derde prijs is voor ‘Double Itzim’ van H.M. Meeuwissen Voorhout uit Voorhout. Goede kwaliteit bloemen in een ongedwongen dubbelheid en een frisse kleur geel.

Winnaar beste inzending/collectie

De beste inzending of collectie is de gevarieerde inzending van H.M. Meeuwissen (foto onder). Een inzending van een connaisseur. Veel verschillende narcissen, mooi gepresenteerd en op een kwalitatief zeer hoog niveau. Meeuwissen krijgt een eerste prijs met lof van de jury.

Een fotoverslag staat binnenkort op de Facebookpagina van de KAVB.