23 april 2021 Meer nieuws

Bloom & Wild neemt bloomon over

De Britse online bloemist Bloom & Wild neemt zijn branchegenoot bloomon over. Beide merken blijven bestaan. Samen hebben de bedrijven nu een sterke positie in de Benelux en Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Voor dit boekjaar worden 8 miljoen bezorgingen en een gezamenlijke omzet van circa 250 miljoen euro verwacht.

Sinds de oprichting in respectievelijk 2013 en 2014 werken Bloom & Wild en bloomon beide met een  korte keten, directe samenwerking met kwekers en een herkenbare stijl. Aron Gelbard, medeoprichter van Bloom & Wild, blijft CEO en bloomon-oprichters Bart Troost en Patrick Hurenkamp worden respectievelijk Chief International Officer en Chief Innovation Officer. "We combineren twee spelers met een sterk disruptief karakter en gedeelde waarden. Beide organisaties hebben de ambitie om de klantervaring steeds verder te verbeteren door de toepassing van technologie en data. Met onze kennis, ervaring en netwerk hebben wij alles in huis om onze positie als marktleider in Europa verder te versterken", aldus Gelbard.

Aanvullen

Beide bedrijven verwachten elkaar aan te vullen, zowel in geografische aanwezigheid als in producten en diensten. Naar verwachting realiseert de combinatie in het fiscale jaar dat eindigt in maart 2022 een omzet van circa 250 miljoen euro. In januari haalde Bloom & Wild nog 75 miljoen Britse pond - zo'n 88 miljoen euro - op in een nieuwe investeringsronde. Zowel bloomon als Bloom & Wild is al enige tijd winstgevend. In 2020 verlegde bloomon de koers van abonnementenservice naar online bloemist. Troost: "Door de overname van bloomon door Bloom & Wild kunnen we inzetten op internationale expansie en tegelijkertijd structureel blijven investeren in onze propositie. We blijven dat net als Bloom & Wild doen onder hetzelfde merk en met dezelfde mensen."