11 april 2018 Meer nieuws

Bloemencorso: 18 wagens, weinig rood

Dankzij het warme weer van de afgelopen dagen komt het goed met de hyacinten voor het Bloemencorso, verwacht Ted Kortekaas. Hij is binnen het bestuur van de Stichting Bloemencorso Bollenstreek verantwoordelijk voor de bloemen.

Tijdens de persconferentie, die gisteren plaatsvond op de Keukenhof, werd de laatste stand van zaken over het grootste bloemenevenement van de regio gegeven. Het Bloemencorso Bollenstreek rijdt vrijdag 20 april ’s avonds door Noordwijkerhout en trekt zaterdag 21 april van Noordwijk door de Bollenstreek naar Haarlem.

Aanbod voldoende, alleen rood is zorgenkind

Kortekaas: “Hopelijk blijft het droog, want in een nat gewas gaan we niet snijden.” Medewerking krijgt hij elk jaar genoeg van kwekers. “We hebben een vaste groep waar we elk jaar terecht kunnen en een groep bedrijven waar we bij toerbeurt welkom zijn.” Wat de kleuren betreft is rood het grote zorgenkind. “Voor de kleur rood gebruiken we geen hyacinten maar de dubbele tulp ‘Miranda’. Die staat nu nog niet te bloeien. Dat zal van de stekers de nodige creativiteit vragen.”

Nieuwe prijs ode aan Van der Zon

Als eerbetoon aan de in januari overleden voorzitter Leo van der Zon heeft het bestuur besloten om een nieuwe prijs in te stellen: de Leo van der Zon Corsoprijs. Deze is bestemd voor die wagen die zich onderscheidt met het beste entertainment. Voorzitter Gerrit Rutgrink: “Leo was hier al een paar jaar mee bezig. Hij wilde meer doen met figuratie. Deze prijs past wat ons betreft in die inzet. Een speciaal hiervoor benoemde jury is al aan het werk om de criteria vast te stellen.”

Twee Chinese wagens

De stoet telt dit jaar achttien praalwagens. Drie ervan komen uit Azië. China komt met twee wagens: een van de Volksrepubliek China en een van de Cathay Flower Association. Thailand doet voor de tweede keer mee met een wagen. Vanaf woensdag 18 april vinden in Sassenheim bij De Leeuw de opbouwdagen plaats. Meer informatie is te vinden op de website.