4 januari 2021 Meer nieuws

BKD geeft eerste exportcertificaat Groot-Brittanniƫ af

Maandag 4 januari 2021 gaf BKD-keurmeester Robert Hermans het eerste exportcertificaat voor Groot-Brittannië af aan medewerker Laurens van der Voort van exportbedrijf Unex in Voorhout.

 

Bloembollen die vanaf 1 januari 2021 naar Groot-Brittannië verhandeld worden, moeten voorzien zijn van een fytosanitair certificaat. De partij bloembollen moet daarom voor zending door de Bloembollenkeuringsdienst (BKD) geïnspecteerd worden op de fytosanitaire eisen die door het land gesteld zijn.

Impactscan geactualiseerd

Nu de Brexit een feit is, is de Impactscan van de rijksoverheid ook geactualiseerd. Ondernemers die zaken doen met Groot-Brittannië kunnen via www.brexitloket.nl de Impactscan uitvoeren en nagaan aan welke eisen ze moeten voldoen. Meer informatie over Brexit is te vinden op de website van BKD.

Naamsverandering

Vlak voor het einde van 2020 bereikten de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk een akkoord over de uittreding van dat land uit de EU. Daarmee was de Brexit een feit. Vanaf 1 januari 2021 heeft het land een nieuwe naam: Groot-Brittannië. Dit omdat Noord-Ierland nog wel binnen de EU blijft en de andere landen van het Verenigd Koninkrijk niet.

Op de foto v.l.n.r.: Theo Overdevest (specialist import/export bij de BKD), Robert Hermans (keurmeester BKD) en Lourens van der Voort (medewerker Unex).