7 september 2021 Meer nieuws

Bijeenkomst toekomstbestendige hyacintenteelt

Drie onderzoekers van WUR geven donderdag 30 september een overzicht van de laatste stand van zaken van de projecten Vitale teelt hyacint, Fundamentele systeemsprong en Bollencoaster. Daarna volgt een gesprek over de toekomst. De bijeenkomst is alleen na aanmelding te bezoeken. 

Het is de bedoeling dat bezoekers deelnemen aan de interactieve informatiebijeenkomst over de toekomst van de hyacintenteelt. Het gaat die avond behalve over de projecten Vitale teelt hyacint, Fundamentele systeemsprong en Bollencoaster die de hyacintenteelt toekomstbestendiger moeten maken ook om de Boerderij van de Toekomst. Pieter de Wolf van WUR geeft uitleg over deze boerderij in Lelystad.

Tafelgesprek

Na de inleidingen gaan hyacintenteler Tim van Haaster, adviseur Bram Mulder van Agrifirm, onderzoeker Casper Slootweg van WUR en manager ketendiensten Arno Verkley van Hobaho om de tafel om over de toekomst van de teelt te praten. De bijeenkomst duurt van 19.15 uur tot 22.00 uur en wordt georganiseerd door KAVB, WUR, Hobaho en Greenport Duin- en Bollenstreek. Vooraf aanmelden is verplicht.