14 november 2017 Meer nieuws

Bijeenkomst over ‘Europa’ bij C.S. Weijers

Invloed in Europa, hoe organiseer je dat? Die vraag staat centraal tijdens het Flower Science Cafe op 30 november 2017 bij C.S. Weijers in Hillegom.

Waarom trekt een melkveeboer uit Groningen iedere week naar Brussel om daar de Nederlandse agrarische belangen te vertegenwoordigen? Dat is een van de vragen waar VVD-Europarlementariër Jan Huitema tijdens het Flower Science Café antwoord op zal geven.

Huitema vertelt over zijn inspanningen in Europa

Wat wordt er wel en niet in ‘Europa’ bepaald? De afschaffing van het patentrecht en ruimte voor organische meststoffen zijn twee voorbeelden van successen van Huitema. Er is ook aandacht voor de Europese handelsverdragen en waarom dat goed is voor de bollenexport. Evenals het gebruik van afrikaantjes in de lelieteelt.

Programma en aanmelden

Gastlocatie voor de bijeenkomst is C.S. Weijers in Hillegom. De middag start om 16.00 uur met een rondleiding over het bedrijf. De inloop is vanaf 15.45 uur. Daarna vertelt Huitema over zijn inspanningen in Europa. Van 17.30 tot 18.30 uur is er tijd voor napraten met een drankje en hapje. Aanmelden kan via de website.