2 november 2018 Meer nieuws

Bezem door middelenkast

De actie ‘Bezem door de middelenkast’ van Schoon Water start nu in Zeeland en Noord-Brabant. Restanten van gewasbeschermingsmiddelen of middelen met een verlopen toelating zijn kosteloos in te leveren. De actie loopt tot eind februari 2019 en is voor alle Zeeuwse en Brabantse agrarische bedrijven.

Om deel te nemen is aanmelding via de site nodig, of download de antwoordkaart en geef de toeleverancier aan als organisatie om oude middelen in te leveren. Binnen twee weken neemt een adviseur contact op voor een afspraak. De adviseur loopt samen met ondernemer de middelenkast door en kijkt welke middelen verouderd zijn. Telers krijgen vervolgens een bon met daarop het KCA-depot waar de oude middelen ingeleverd kunnen worden.

Duizenden kilo's

De actie loopt op verschillende momenten in diverse provincies. Zo was Limburg eerder aan de beurt. Er is ruim 18.000 kilo oude middelen ingezameld. In Noord-Holland zijn eerder dit jaar ook honderden middelenkasten gecontroleerd en in Drenthe is ook ruim tweeduizend kilo opgehaald. In enkele provincies zijn de middelen door gespecialiseerde afvalverzamelaars opgehaald bij de bedrijven. Aangesproken verpakkingen mogen namelijk niet worden vervoerd.