6 december 2019 Meer nieuws

Beurshal wordt Stichting Varb

De Stichting Beurshal verandert haar naam in Stichting Varb, naar het online handelssysteem. 'Beurshal' heeft geen functie meer, omdat geen beurzen meer worden georganiseerd.  

Stichting Beurshal werd in december 1956 opgericht voor het bevorderen van handel in de regio Boskoop. De Beurshal was ruim 60 jaar bezig met de handel in buitengroen. Van de wekelijkse beurzen in het Floridagebouw, publicaties van het aanbod in enquêteboeken tot aan het online handelssysteem Varb. Het werkgebied van de Beurshal is ondertussen verlegd van de regio naar Nederland en België.

Vaste planten en bloembollen

Net als de Stichting Beurshal wil de Stichting Varb de handel in buitengroen bevorderen. Handelaren en kwekers blijven het beleid bepalen. De Stichting Varb zelf is een onafhankelijke partij. Nu de handel is verbreed van boomkwekerij naar buitengroen, worden ook vaste planten en bloembollen aangeboden via het platform. Op het moment zijn 825 bedrijven aangesloten bij het handelsplatform, maar het bestuur wil dat aantal nog laten groeien.