20 januari 2020 Meer nieuws

Bernard Oosterom nieuwe bestuurder Varb

Bernard Oosterom is deze maand aangetreden als bestuurder van Stichting Varb, het online handelsplatform voor buitengroen. Hij volgt Jeroen den Hengst op, die per 31 december 2019 zijn functie na twaalf jaar heeft neergelegd.

Oosterom wil de kennis, ervaring en contacten die hij heeft opgebouwd door jarenlange ervaring als ondernemer en bestuurder inzetten voor zijn rol als bestuurder van Varb. Zo is Oosterom sinds 2015 president van AIPH, de Internationale Vereniging van Tuinbouwproducenten, waarin nationale telersverenigingen samenwerken om de vraag naar sierteeltgewassen, planten en bloemen wereldwijd te stimuleren en belangen te behartigen. Daarnaast is Oosterom voorzitter van de raad van commissarissen bij Ontwikkelingsbedrijf HOT en lid van de commissie bezwaar en beroep bij Glastuinbouw Nederland. Bovendien is hij ondernemer van een potplantenkwekerij.

Diverse bestuursfuncties

Door de jaren hij vervulde Oosterom diverse andere bestuursfuncties. Hij was bestuurslid van Productschap Tuinbouw, SIGN, Bloemenbureau Holland en voorzitter van het bestuur van Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN). Als voorzitter van het bestuur en later de raad van commissarissen van Royal FloraHolland stond hij aan de wieg van de transformatie van fysieke marktplaats naar geïntegreerde online digitale dienstverlening voor kwekers en klanten. Oosterom wijst op het belang van buitengroen in de private en publieke ruimte ‘voor het welbevinden en welzijn van mensen’. “Essentieel hiervoor is dat het gehele assortiment op een centraal platform wordt gepresenteerd en toegankelijk is. Hierdoor worden in- en verkoopprocessen makkelijker en wordt de (inter)nationale handel gestimuleerd.”