16 augustus 2019 Meer nieuws

Bedrijfsovername noopt schaatser Schouten tot stop

Simon Schouten stopt met marathonschaatsen om samen met zijn broer Klaas junior de broeierij van zijn vader Klaas Schouten in Andijk over te nemen. Dat werd gisteren bekend.

Schouten worstelde al een aantal jaar met de keuze tussen schaatsen of broeien. Tot vorige maand leek het er nog op dat hij het komende seizoen voor een nieuwe ploeg uit zou komen, maar de broeier bezocht zijn teammanager Edward van Dijk van Okay Fashion & Jeans/Interfarms op 1 augustus om zich af te melden. Van Dijk in De Telegraaf: "Met pijn in z'n hart, dat kon ik wel zien. Voor de sport, maar ook voor ons als ploeg is het natuurlijk heel jammer dat zo'n klasbak als Simon Schouten besluit om te stoppen met marathonschaatsen. Maar ik vind het wel knap dat hij voor zichzelf dat besluit durft te nemen om voor zijn zaak te gaan."

Stelen in plaats van schaatsen

Schouten stond in april 2018 nog samen met zijn zus Irene Schouten in Greenity. Toen gaf hij al aan dat de overname in zicht kwam, maar dat hij niet veel kon betekenen voor het bedrijf zolang hij nog schaatst. Het familiebedrijf Schouten broeit zo'n 25 miljoen stelen en teelt circa 60 hectare tulpen.