1 oktober 2019 Meer nieuws

Basisschool krijgt praktijkles bloembollen planten

Eerder dit jaar won de Antoniusschool in Voorhout de publieksprijs van de ‘Soil Your Undies’-challenge die de KAVB had georganiseerd. Er was bijna niks meer over van het katoenen ondergoed dat in de schooltuin was begraven. Daarom won de basisschool 1.000 bloembollen.

Deze bollen zijn afgelopen maandag geplant door de kinderen van groep 4 en 5. De hyacinten, narcissen, tulpen en krokussen staan rond het schoolplein.

‘Bloembollenles’ van kwekersvrouw

De hyacintenbollen zijn afkomstig van de kweker Klaas Hogervorst uit Noordwijkerhout. Hij was de winnaar van de ‘Soil Your Undies’-vakprijs en heeft de beste bollengrond van Nederland. De andere lentebloeiers zijn door kwekerij Bruno Nebelung uit Voorhout aangeboden. Voorafgaand aan het bollen planten, kregen de kinderen op school een ‘bloembollenles’ van kwekersvrouw Marit Hogervorst.

Groen schoolplein

Annika Versloot, KAVB: “Het belang van een groen schoolplein is niet te onderschatten. Behalve de educatieve waarde en de positieve bijdrage aan de biodiversiteit willen we kinderen ook het plezier van tuinieren mee geven. Tegel eruit, bol erin. Jong geleerd is oud gedaan.”

Zorgen voor de bijen

De bloembollen zullen komend voorjaar zorgen voor volop kleur en geur. Versloot: “Doordat veel lentebloeiers ook nectar hebben, zijn ze aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers. De bijen kunnen al uitvliegen in februari. Bloeiende bollen bieden dan al veel voedsel voor de bestuivers.” In de schooltuin hebben de kinderen ook een bijenhotel geplaatst.
 

‘Soil Your Undies’-challenge

Tijdens de ‘Soil Your Undies’-challenge vroeg de KAVB deelnemers om in Nederland onderbroeken in de bodem te begraven om de gezondheid van de tuingrond te testen. Hoe minder onderbroek er overbleef, des te beter was de grond.


Foto’s: KAVB/VidiPhoto