19 november 2020 Meer nieuws

BASF ondersteunt verduurzaming landbouw

BASF zet zich in voor meetbare doelen om in 2030 duurzame landbouw verder te stimuleren. De CO2-uitstoot per ton gewas met 30% verminderen is een van de doelen. Dit geldt niet alleen voor de voedingslandbouw maar ook voor de sierteelt.

De andere doelen die het chemieconcern zich heeft gesteld,zijn:

  • Toename van het verkoopaandeel van duurzame oplossingen met 7% per jaar
  • Introductie van digitale technieken op meer dan 400 miljoen hectare landbouwgrond
  • Zorg voor een veilig gebruik van BASF-producten met de juiste Product Stewardship
  • Oproep tot samenwerking om de Farm to Fork-strategie vooruit te helpen

‘Klimaatintelligente’ landbouw

BASF gaat agrariërs ondersteunen om efficiënter met koolstof om te gaan en weerbaarder te worden voor de veranderende weersomstandigheden met technieken die de opbrengst verhogen, het bedrijfsmanagement efficiënter maken en de impact op het milieu verminderen. Te denken valt aan veredeling van hoogproductieve, klimaat- en stressbestendige gewassen die de ecologische impact kunnen verminderen en de winstgevendheid van landbouwbedrijven verhogen.

Duurzame oplossingen

Het doel van BASF is om het aantal duurzame oplossingen te vergroten. Daarom investeert het bedrijf voortdurend in zijn sterke R&D-afdeling. Producten die een efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen ondersteunen en de ecologische voetafdruk verkleinen staan daarbij centraal. De divisie Agricultural Solutions streeft naar een jaarlijkse verhoging van 7% van het verkoopaandeel van deze producten en diensten. Een voorbeeld daarvan is Toreda, een biologische vuurbestrijdingsmiddel voor bloembollen op basis van een bacterie.

Digitale landbouw

Digitalisering kan de landbouw efficiënter, inclusiever en duurzamer maken. Daarom zal BASF agrariërs helpen met digitale hulpmiddelen om hun bedrijf winstgevend te laten groeien en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Door gebruik te maken van digitale technieken kunnen agrarische ondernemers meer produceren met minder, en kunnen ze hun processen efficiënter maken, van monitoring in het veld tot in de voedselketen. BASF streeft ernaar om zijn digitale technieken in 2030 op meer dan 400 miljoen hectare landbouwgrond te hebben geïntroduceerd.

Productondersteuning

BASF biedt bij elk product ondersteuning voor een veilig gebruik. Dit zijn onder andere beschermingsmiddelen, trainingen op maat, digitale oplossingen en nieuwe toepassingstechnieken. Zo is het ‘easyconnect closed transfer system’ ontwikkeld, een dop waarmee gewasbeschermingsmiddelen zonder morsen uit de verpakking in de spuittank zijn te krijgen. Dit systeem is vanaf 2024 verplicht.