27 september 2022 Meer nieuws

Bart Siemerink verlaat Keukenhof

Bart Siemerink, directeur Keukenhof, gaat na ruim tien jaar weg bij Keukenhof in Lisse. Hij vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging, zo meldt Siemerink zelf in een bericht.

Siemerink is per 1 oktober officieel geen directeur meer. Hij geeft aan zeker nog enkele maanden beschikbaar te blijven om lopende dossiers over te dragen voor zover dat nodig is. "Om zo op een goede manier het stokje over te dragen." Na 1 oktober wordt zijn functie voorlopig waargenomen door het team van Keukenhof.

Elf seizoenen Keukenhof

Sinds september 2012 is Siemerink directeur van Keukenhof, daarvoor zat hij één jaar in het bestuur. Hij heeft dus elf seizoenen Keukenhof gedaan. Siemerink zegt terug te kijken op een goede periode. De eerste jaren bij Keukenhof maakte Keukenhof een sterke groei door, tot 1,5 miljoen bezoekers, en gaven bezoekers een hoog tevredenheidscijfer na een bezoek aan het park.

Daarna volgden de succesvolle integratie van de bloemententoonstelling en het landgoed. Hij laat weten dat Keukenhof de twee coronajaren goed heeft doorstaan. Ook geeft hij aan dat de rol die Keukenhof vervult in regionale discussies en ondersteuning van de sector, is uitgebreid. "Hetgeen ik bij Keukenhof heb kunnen doen, is voor mijn gevoel nu ook af. Daarmee is dit voor mij een goed moment. Nu is het tijd om het stokje over te dragen. Het is een hele mooie tijd geweest," reageert Siemerink.

Siemerink geeft aan na deze hectische 10 jaren, eerst even afstand te gaan nemen. Daarna gaat hij op zoek naar een nieuwe, passende uitdaging. Het bestuur van de eigendomsstichting van Keukenhof (Stichting Graaf Carel van Lynden) gaat zorgen voor een opvolger.

Stichting Graaf Carel van Lynden is eigenaar van Landgoed Keukenhof en de bloemententoonstelling. De stichting is enig aandeelhouder van Keukenhof BV, die verantwoordelijk is voor het beheer en de exploitatie van het landgoed en de bloemententoonstelling.