23 juni 2022 Meer nieuws

Bakker.com overgenomen door Frans bedrijf

Het onlangs failliet verklaarde Bakker.com is sinds 20 juni overgenomen door branchegenoot Willemse France. 

‘Onze doelstelling op korte termijn is om Bakker.com te integreren binnen Willemse, de site weer open te stellen voor Europese klanten en hen in staat te stellen kwaliteitsplanten te ontvangen, met tal van adviezen en persoonlijke ondersteuning’, stelt ceo Ludovic Dewavrin dat is te lezen in een bericht op de website van Bakker.com.

Op de site staat verder dat het voornemen is om het merk Bakker.com weer verder te ontwikkelen onder de vleugels van Willemse France. " Wij zijn ons momenteel aan het organiseren om het Bakker.com avontuur zo snel mogelijk door te laten gaan. In juli zullen wij u de middelen geven om contact met ons op te nemen en wij zullen met genoegen uw vragen beantwoorden", zo is te lezen op de homepage van Bakker.com. 

Door de overname van Bakker.com wordt het Franse bedrijf de grootste online plantenverkoper van Europa, zo meldt  TwinkleMagzine. Bakker.com was qua omzet afgelopen jaar drie keer groter dan Willemse France.

Bakker.com werd onlangs falliet verklaard. Bakker.com is al ruim 70 jaar (online)groenspecialist en levert rechtstreeks aan consumenten in acht landen. Het hoofdkantoor van Bakker-groep zit in Lisse. Bij Bakker werken zo’n 90 vaste medewerkers en afhankelijk van het seizoen tot wel 300 seizoensmedewerkers. In Lisse staat ook het distributiecentrum van waaruit de pakketten worden verzonden.