30 juli 2020 Meer nieuws

Art van Duijn overleden

Art van Duijn, sierteeltondernemer en medegrondlegger van Dutch Flower Group, is afgelopen zaterdagochtend in zijn slaap overleden. Van Duijn is 69 jaar geworden.

Art van Duijn was al vroeg in zijn leven actief binnen de teelt en later de handel van bloemen vanuit het Westland. Samen met zijn broer Jaap zijn zij eind jaren ’60 in de groothandel van bloemen gestapt. Ook startten ze eigen bloemenwinkels in Nederland en Frankrijk. Hierdoor bouwden zij veel kennis over de retail op.

Contact met supermarkten

Zo kwamen de broers als een van de eerste bedrijven in contact met supermarktketens die bloemen en planten wilden gaan verkopen als vast onderdeel binnen het assortiment. Na de eerste stappen met een grote supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk begin jaren ’80, is dit in de jaren daarna uitgebouwd tot wat later de Van Duijn Groep werd, met een groot aantal gespecialiseerde bedrijven die ketens en groothandel beleverden met bloemen, boeketten en planten. Tot 1999, toen de familie van Duijn met de familie van Zijverden uit Aalsmeer (ook actief in de handel en export van bloemen en planten vanuit een aantal bedrijven, onder de paraplu toen van OZ Group) beider bedrijvenportfolio fuseerden tot ‘Dutch Flower Group’. Deze fusie was uniek in de sierteeltsector en is door het initiatief van Art van Duijn en Marco van Zijverden (sinds 2010 als opvolger van Art van Duijn CEO bij Dutch Flower Group) ontstaan.

Mede onder de leiding van Art is Dutch Flower Group wereldwijd uitgegroeid tot toonaangevende speler in de sierteeltsector, zo meldt het bedrijf. 'Hij koesterde de normen en waarden van het familiebedrijf en met passie gaf hij als CEO tot 2010 leiding aan het bedrijf.' Daarna was Art nauw betrokken als lid van de Raad van Commissarissen van Dutch Flower Group en nam formeel afscheid in 2019.