10 september 2021 Meer nieuws

Arbeidstekort bij Royal FloraHolland

Bij Royal FloraHolland is een tekort aan logistieke medewerkers. Hierdoor zijn de eindtijden van de veiling later dan gebruikelijk. Volgens het bedrijf komt dit door de krappe arbeidsmarkt.

Op korte termijn wordt onder andere het kantoorpersoneel ingezet op logistieke processen en vindt er samenwerking plaats met meer uitzendbureaus. Dit zijn bijvoorbeeld bureaus die actief zijn bij de GGD. Deze houden nu medewerkers over door minder coronagerelateerd werk. De veiling geeft voor bepaalde afdelingen ook een tijdelijke markttoeslag op het basissalaris.

Fulltime werken op twee bedrijven

Voor de langere termijn heeft de veiling heeft contact met andere bedrijven om fulltimers te kunnen werven. Die kunnen dan parttime bij Royal FloraHolland en voor de resterende uren bij die bedrijven werken. Bedrijven die interesse hebben in deze constructie, kunnen zich melden.

Nieuwe logistiek

Daarnaast wil de bloemenveiling meer uren beschikbaar stellen voor eigen medewerkers. De veiling benadrukt dat het personeelstekort niets te maken heeft met de pilots die de veiling nu uitvoert om de nieuwe logistiek te testen.

Met deze maatregelen op korte en lange termijn wordt volgens Royal FloraHolland alles op alles gezet om de impact van personeelstekort voor klanten te beperken. Blijf hier op de hoogte van de eindtijden.