11 januari 2019 Meer nieuws

Anthura wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2019

Anthura is de winnaar van de 33e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Het veredelings- en vermeerderingsbedrijf uit Bleiswijk mag zich een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

Anthura ontving de prijs uit handen van voorzitter Michel van Ginkel vanwege de ontwikkeling die het bedrijf doormaakte, de duurzame agenda en goed werkgeverschap.

Succesvol voor de toekomst

Er waren vier bedrijven genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019: Anthura uit Bleiswijk, Dekker Chrysanten uit Hensbroek, Opti-flor uit Monster en Wim Peters Kwekerijen uit Someren. Volgens de jury vielen alle vier bedrijven op omdat zij op eigen wijze een bijzondere ontwikkeling doormaakten, waardoor zij niet alleen vandaag maar ook in de toekomst succesvol kunnen zijn.

Pionierswerk

De keuze viel op Anthura vanwege de sterke internationale positionering die veel pionierswerk heeft gevraagd en nog steeds vraagt. De driekoppige directie streeft naar een gezonde exploitatie, maar is ook zeer betrokken bij projecten die niet altijd een commercieel doel hebben.

Kennis en vakmanschap

Daarbij klinkt het woord ‘duurzaamheid’ door in alle bedrijfsprocessen. De goed opgeleide werknemers krijgen kansen om zich verder te ontplooien, waardoor het bedrijf veel kennis en vakmanschap in huis heeft, aldus de jury.