1 maart 2019 Meer nieuws

Anthos Export Award voor tulp ‘Marie Jo’

Op de Lentetuin in Breezand is vrijdag 1 maart voor de twaalfde keer de Anthos Export Award uitgereikt. Tulp ‘Marie Jo’ van kweker P. Th. Rotteveel & Zn uit Breezand ging er met de winst vandoor.

Jurylid Gerard van Dijk gaf de prijs aan Piet Rotteveel, die deze Lentetuin al eerder in de prijzen viel. Met dezelfde tulp had hij ook de winnende combinatie voor de Gouden Bolbloem.

Tweede jaar inzender

Dit is het tweede jaar dat P. Th. Rotteveel inzender is op de Lentetuin. De bollen voor de show heeft Piet Rotteveel (rechts op de foto) samen met Jari Conijn gebroeid. Conijn: “We hebben er bijna zes weken naast geslapen. Dan is deze prijs een kroon op ons werk.” Rotteveel had niet verwacht te winnen. “Vorig jaar hoopten we op deze prijs met tulp ‘Outfit’. Dit jaar hebben we er niet aan gedacht. Maar de prijs winnen is geweldig.”

Tulp ‘Marie Jo’

Van de gele, dubbele ‘Marie Jo’ is 11 ha beschikbaar. Volgens Van Dijk is de vraag naar deze tulp ‘al zeer goed’. Dit was een van de redenen voor de winst. De goede stand en kleur speelden ook mee. ‘Marie Jo’ is goed te telen, al is ze wel wat gevoelig voor zuur.