4 april 2019 Meer nieuws

André Hoogendijk naar BO Akkerbouw

André Hoogendijk, adjunct-directeur van de KAVB, is benoemd als directeur van de Brancheorganisatie Akkerbouw. Tot 1 september 2019 blijft Hoogendijk bij de KAVB.

"Dit seizoen maak ik af bij de KAVB, er is nog heel veel te doen deze zomer", aldus de scheidende adjunct-directeur. Hoogendijk ziet een duidelijke parallel tussen de bollenteelt en de akkerbouw. "De bollenteelt ligt op de grens tussen tuinbouw en akkerbouw. Er zijn wel overeenkomsten, dus een onlogische stap is het wat mij betreft zeker niet." De adjunct trekt in ieder geval de komende weken de bodemcampagne, waarbij katoenen onderbroeken worden begraven in bollenpercelen om de activiteit van het bodemleven te meten.

Pensioen

Hoogendijk volgt Matthé Elema op, die in de zomer wegens pensionering zijn functie zal neerleggen. Elema was eerder secretaris van het Productschap Akkerbouw en na het opheffen van de productschappen is hij aan de slag gegaan om de brancheorganisatie op te zetten. Per 1 september treedt Hoogendijk in dienst. Komende periode zullen het bestuur en de directeur van de KAVB zich buigen over de ontstane vacature.

Sterke communicatieve eigenschappen

Dirk de Lugt, voorzitter van BO Akkerbouw, is blij met de komst van André Hoogendijk: “André is een echte verbinder met sterke communicatieve eigenschappen. Hij kan zaken in beweging brengen en is de juiste man voor de volgende fase in de ontwikkeling van BO Akkerbouw.”