11 september 2020 Meer nieuws

Amerikanen klikken op Plantarium

Ook na het Plantarium wordt nog driftig geklikt op de website van de digitale beurs die op 2 en 3 september is gehouden. Het programma is terug te kijken en dat wordt ook gedaan, behalve door Nederlanders ook door Amerikanen.

Opvallend is dat veelal fragmenten van de programma's over de boomkwekerij- en vasteplantensector worden teruggekeken. De komende tijd wordt via sociale media gewezen op (delen van) gesprekken uit het afgelopen programma. Dat er ook uit Amerika alsnog veel belangstelling is, komt volgens de Plantariumorganisatie doordat de livestream voor Amerikanen 's nachts was en omdat veel planten die werden ingezonden voor de noviteiten hun oorsprong vinden bij Amerikaanse veredelaars.

Kijkers

Tijdens de livestream trok de website van de beurs zo'n 1200 bezoekers, maar uiteindelijk telde de organisatie ongeveer 9.000 bezoekers. Via de site en de sociale media zijn met berichten, fragmenten en de programma's tot op heden 'meer dan 60.000 mensen' bereikt in met name Nederland, Engeland, de Verenigde Staten, maar ook in bijvoorbeeld Oost-Europa en Azië.

GreenityTalks

De afleveringen van GreenityTalks over de marktbenadering van familiebedrijven en over het werk van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) die Greenity maakte, zijn net als de rest van het beursprogramma na gratis registratie 'on demand' beschikbaar op de Plantariumsite.