10 september 2020 Meer nieuws

Alternatief voor Tulpendag 2021

De tiende Nationale Tulpendag die 16 januari 2021 zou plaatsvinden op de Dam in Amsterdam is geschrapt. Tulpen Promotie Nederland (TPN) organiseert een alternatief om de start van het tulpenseizoen onder de aandacht te brengen.

Door de coronavoorwaarden voor het organiseren van grote events vormt een pluktuin op de Dam een te groot risico. TPN zal binnenkort meer duidelijkheid geven over de alternatieve invulling.

‘Groot publieksevenement niet reëel’

Tulpenbroeier Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland (TPN): “Tulpendag 2021 is een jubileumeditie, maar door de grote onzekerheid die Covid-19 veroorzaakt, achten wij het niet reëel om rondom de start van het nieuwe tulpenseizoen een groot publieksevenement te organiseren. Er komen jaarlijks bijna 20.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op af. We zijn daarom druk bezig met een coronaproof alternatief voor de tiende Tulpendag waarbij we het verbroederende en positieve karakter als ook de internationale uitstraling willen behouden.”

Steun

TPN is blij met de (financiële) ondersteuning van Bloemenbureau Holland en Stimuflori voor de organisatie van Tulpendag 2021. Hoe de start van het nieuwe tulpenseizoen gevierd gaat worden, is nog niet duidelijk. Smit: “Onze creatieve denktank heeft een geweldig idee waarvan de haalbaarheid wordt onderzocht. Hoe dan ook hopen we 2020 snel te vergeten. We kijken reikhalzend uit naar een positief 2021 waarbij een nieuwe klap van Covid-19 ons hopelijk bespaard zal blijven.”

Tulpentijd

Nationale Tulpendag is een initiatief van ruim 400 Nederlandse tulpenbroeiers (TPN) en wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari. Zie ook de website Tulpentijd.

Foto: Tulpentijd.nl/VidiPhoto