22 november 2018 Meer nieuws

Allerlaatste oproep voor broeischema’s

De Royal FloraHolland Productcommissie (FPC) Tulp van FloraHolland hoopt dit jaar voldoende broeischema’s van tulpentelers te ontvangen. Kwekers kunnen tot en met vrijdag 23 november nog broeischema’s aanleveren. 

“Daarna gaan we met de cijfers aan de slag om een aanvoerprognose te maken”, aldus Henny Bruggeman, productmanager Tulp bij Royal FloraHolland.

Betrouwbare prognose

Met de broeischema’s willen de FPC en het productteam Tulp op de productbijeenkomst van 28 november aan kwekers een betrouwbare prognose presenteren. Met deze kennis krijgen de telers een indruk van de aanvoerontwikkelingen per week en de beschikbare kleuren gedurende het seizoen, legt Bruggeman uit.

Uitdaging

De afgelopen twee jaar zijn er onvoldoende broeischema’s binnengekomen om tot een betrouwbare prognose te komen. Dit jaar hoopt de FPC er wel voldoende te ontvangen. Bruggeman: “Het is een uitdaging. Niet alle kwekers willen hun broeischema beschikbaar stellen. We doen ons best om er zo veel mogelijk binnen te krijgen. Het gaat hier om een vraag vanuit de telers en ook vanuit de veiling vinden we dat belangrijk, zodat kwekers goede beslissingen kunnen nemen.”

De FPC benadrukt dat de ingestuurde schema's vertrouwelijk worden behandeld.

Lees ook het artikel ‘Prognoses moeten realiteit benaderen’ op pagina 14-15 in Greenity.