14 mei 2020 Meer nieuws

Alle ‘San’-soorten van Veul in één koop weg

Tijdens het tweede deel van de groene veiling van een omvangrijke kraam van Bloembollenkwekerij Firma Veul zijn alle tulpen, krokussen, irissen en Alliums verkocht. Er zaten 14 mei vijftig belangstellenden in de kopersbankjes bij CNB in Bovenkarspel.

Volgens veilingmeester Martijn van Schie en Erik Barnhoorn was het een vlotte, geanimeerde veiling met uiteindelijk 35 kopers. “De vaart zat er flink in en er is goed verkocht. Boven verwachting zelfs, want de opdrachtgever had niet gedacht alle partijen kwijt te raken.”

Eén koop

Opvallend was een grote partij ‘San’-soorten die in één koop met ‘Mercure’ zijn verkocht. Deze soorten zijn kwekersrechtelijk beschermd en uitgegeven door kwekerscollectief Vertuco. Het gebeurt niet vaak dat dit soort partijen te koop komt, dus er was veel belangstelling voor. Alles ging naar één gegadigde. De prijs wordt niet bekendgemaakt.

Prijzen

Diverse partijen werden naverkocht, waarvan de prijzen alleen bekend zijn bij veilingmeester en kopers. Ook van een kleine partij ‘Big Smile’ rood wordt de prijs niet bekendgemaakt. Bekijk de overige gemaakte prijzen.

Op 7 mei werd het eerste deel van de firma Veul geveild. Bekijk de gemaakte prijzen daarvan.