15 oktober 2019 Meer nieuws

Alle handel via Floriday in 2020

Veiling Royal Flora Holland wil in 2020 alle handel via Floriday laten lopen. Dat maken de veiling en het digitale platform bekend. Het gaat zowel om de klok als de directe handel. 

Als het digitaliseren van de directe transacties een feit is én als de klok is aangesloten op Floriday, wordt al het aanbod van de van de aangesloten kwekers via het platform verhandeld. Hoewel kwekers niet verplicht worden via Floriday te werken, kan eind 2020 niet meer via Connet-EAB worden gehandeld. Voor handelspartijen worden orders via de veiling vanaf dat moment op een digitaal handelskanaal gezet.

App voor prijs- en marktinzicht

Floriday heeft vanaf vandaag ook een nieuwe app: Insights. Kwekers krijgen via de app inzicht in prijs- en marktontwikkelingen. Klokprijzen worden direct na het veilen zichtbaar. Ook komt er een overzicht van de belangrijkste kopers en de gemiddelde prijs.

Vergelijken met klokrapport

Kwekers kunnen hun eigen resultaten met die van collega's vergelijken via het klokrapport, dat zicht geeft op de eigen veilpositie. Ook geeft het meer inzicht in de prijsvorming op de verschillende veillocaties en gebruikers kunnen eigen statistieken maken om een beeld van prijsvorming over een periode weer te geven.