24 september 2021 Meer nieuws

Algemeen directeur voor Gebr. Alkemade

Jaap van der Meij is sinds 1 juli algemeen directeur bij jongeplantenkwekerij Gebroeders Alkemade in Lisse. Na de overname door het Poolse Vitroflora en de wens van de voormalige eigenaars Theo en Wil Alkemade om minder betrokken te zijn bij de dagelijkse leiding van het bedrijf, werd externe versterking voor het management gezocht.

Karol Pawlak, eigenaar Vitroflora: “We hebben voor Jaap van der Meij gekozen op grond van zijn ervaring in het aansturen van internationale bedrijven actief in de stek- en jonge plantenproductie.”

Over Gebroeders Alkemade

Gebroeders Alkemade B.V. is een jongeplantenkwekerij gespecialiseerd in stekvermeerdering en opkweek. Jaarlijks worden er ongeveer 28 miljoen stekken geproduceerd. Het bedrijf bevindt zich in Lisse en heeft zo’n twintig vaste medewerkers. In januari 2020 verkochten oprichters Theo en Will Alkemade het bedrijf aan het Poolse Vitroflora.

Over Vitroflora

Vitroflora is de grootste producent van planten in Polen en een belangrijke leverancier van jonge vaste planten in de Europese Unie, de Oost-Europese, Amerikaanse en Aziatische markt. De productie vindt plaats in Polen en Portugal. Het bedrijf beschikt over moderne kasfaciliteiten en een eigen gespecialiseerd, door NAKtuinbouw gecertificeerd weefselkweeklaboratorium dat geschikt is voor de productie van SEE planten (Naktuinbouw Elite Ornamental Crop System).