12 september 2018 Meer nieuws

Agrifac wint innovatieprijs ATH

Het camerasysteem met kunstmatige intelligentie AiCPLUS van spuitfabrikant Agrifac heeft op Agrotechniek Holland (ATH) in Biddinghuizen (Fl.) de Bronzen Sikkel gewonnen. De innovatieprijs is toegekend door de jury, die bestaat uit mechanisatiejournalisten.

Plantspecifiek

De jury was unaniem. Met het systeem is gericht spuiten, zelfs plantspecifieke behandeling, mogelijk. Daarmee wordt op gewasbeschermingsmiddelen bespaard. De prijs is vandaag op de eerste beursdag van de ATH uitgereikt. De beurs duurt nog tot en met zaterdag.

Tweede en derde prijs

De jury kende een tweede prijs toe aan Case IH/Steyr voor de S-Brake en aan New Holland voor het Intelligente aanhangwagenremsysteem. Beide bedrijven ontvangen deze tweede prijs volgens de jury, omdat hun nieuwe aanhangwagenremsysteem ervoor zorgt dat de aanhanger remt zonder rempedaal, maar op de bak en door gas terug te nemen. Dit zorgt voor verbetering van de verkeersveiligheid en voor extra stabiliteit. De derde prijs was voor Homburg Holland met WaterXTR. Dat is een CO2-injectiesysteem, voor het optimaliseren van de PH-waarde van water in de spuittank.