26 maart 2021 Meer nieuws

Afval sierteelt terugdringen

Tien bedrijven uit de sierteeltsector werken aan het terugdringen van afval, met ondersteuning van de provincie Noord-Holland. Het gaat om kwekers, verpakkingsleveranciers, merkontwikkelaars, groothandels, retailers en recyclebedrijven.

De provincie Noord-Holland en Impact Hub stimuleren met het zogeheten CIRCO Track (Circular Business Design Track) ondernemers uit de sierteeltsector die een vervolgstap willen zetten binnen de circulaire economie. De bedrijven lieten de provincie onlangs zien waar ze mee bezig zijn.

Oplospot, dunner folie en circulaire trays

Vasteplantenkwekerij Griffioen Wassenaar, boomkwekerij Telermaat, merkenspecialist The Green Brand Factory, ondersteuner SUBZero voor verpakkingsbedrijven en adviesbureau Flex kwamen met een pot van organisch materiaal die oplost in de bodem. Plasticbedrijf Circular Plastics, verpakkingenbedrijven Paardekooper en Broekhof (foto) en hergebruikbedrijf Kras Recycling werken aan een dunnere folie, die beter te hergebruiken is en waarvan minder nodig is. Plantenhandelaar Royal Lemkes is met supermarkt Jumbo bezig met herbruikbare trays. Pottenfabrikant Modiform wil een volledig recyclebare verpakking maken.       

'Alles op alles'

De pitches waren volgens de provincie 'veelbelovend' en uit de CIRCO Track blijkt volgens Noord-Holland dat ondernemers in de sierteelt alles op alles zetten voor een circulaire economie door de handen ineen te slaan.