7 mei 2019 Meer nieuws

Eerste groene veiling: alles verkocht

De stemming op de eerste groene veiling van dit seizoen was goed, zo vertelt Erik Barnhoorn van het CNB groeneveilingteam. Volgens het veilingteamlid zijn 'hoge prijzen' gehaald en alles is verkocht.

Vandaag werd geveild voor Maatschap Heemskerk-Meskers in Lisse. Ondanks tegenvallende temperaturen, was het animo net zo groot als de eerste veiling van het vorige seizoen. Onder meer tulpen, narcis en hyacint werden geveild. De opdrachtgever is tevreden met het behaalde resultaat. “Alles is verkocht. De aanwezigen waren bereid om te kopen. Zo zijn er voor ‘Ice Follies’ en ‘Jetfire’ hoge prijzen gerealiseerd”, vertelt Barnhoorn.

De gemaakte prijzen

De verschillende maten van de hyacinten konden niet worden gecombineerd. Daarom zijn deze per maat verkocht. Bekijk de gemaakte prijzen van de veiling van Maatschap Heemskerk-Meskers.

Overzicht van de komende groene veilingen

Woensdag 8 mei veilt het CNB veilingteam voor H.G. de With, Koomen Bloembollen-Ens, Bokal en bloembollenbedrijf Brouwer. Donderdag 9 mei wordt er geveild voor N.P. Levering en Zonen en C.J. Hageman & Zn. De laatste veildag van deze week is vrijdag 10 mei. Dan staat Firma G.C.M. van Diepen en J. Clemens Jr. op het programma. De gemaakte prijzen van deze veilingen komen zo spoedig mogelijk na de veiling online. Tevens komt een verslag online op de website van Greenity. Deze verslagen worden ook meegenomen in de nieuwsbrief. Bekijk het overzicht van de komende groene veilingen.