11 februari 2020 Meer nieuws

African Breeze-planten slaan aan

Vreugdenhil Bulbs & Plants zette in 2019 meer dan een miljoen planten af onder het merk African Breeze. Van iedere plant die verkocht wordt onder dit merk, gaat een deel naar een goed doel: het Zambian Carnivore Programme (ZCP).

Vreugdenhil Bulbs & Plants introduceerde het merk planten vorig jaar. Het haalde er toen €10.000 mee op voor dit project van het Wereld Natuur Fonds. Het Zambian Carnivore Programme ondersteunt en beschermt alle grote carnivoren in Zambia.

10 tot 15 procent groei

Dit jaar hoopt Vreugdenhil Bulbs & Plants het bedrag van 10.000 euro minimaal te kunnen evenaren, aldus Rob Klop, verkoper van het bedrijf uit 's-Gravenzande dat doet in bijzondere bol- en knolgewassen op pot. “We proberen zo veel mogelijk planten weg te zetten onder dit merk. Ik verwacht dit jaar 10 tot 15 procent meer te gaan verkopen.” Klop merkt dat het bedrijf met deze planten inspeelt op de groeiende vraag van de markt naar meer speciale producten.

Acht producten

Vreugdenhil Bulbs & Plants teelt acht producten onder African Breeze. Door de verpakking met een Afrikaans tintje vallen deze aparte planten extra op. Het gaat om de volgende producten: Ornithogalum dubium, Ornithogalum thyrsoides, Scilla peruviana, Ensete maurelli, Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’, Lachenalia en Pennisetum.

Ieder product heeft zo zijn eigen seizoen, vertelt Rob Klop. "Van week 3 tot en met week 36 kunnen we altijd wel een plant onder dit merk leveren." Alle African Breeze-producten zijn onder het Decorum-kwaliteitslabel verkrijgbaar. De planten zijn van zwaardere kwaliteit.

Project landurig steunen

Jochem Vreugdenhil, eigenaar van Vreugdenhil Bulbs & Plants: “Door onze intensieve samenwerking met diverse kwekers in Afrika voelen wij ons zeer verbonden met het continent en zien wij het als onze plicht om iets terug te doen. Zowel voor de mensheid als voor de dieren. Wij zien dit dan ook niet als een eenmalige actie en willen dit project graag blijven steunen.”