15 mei 2020 Meer nieuws

Aeres vreest keuzevak bio-landbouw te schrappen

Aeres Hogeschool Dronten vreest dat ze genoodzaakt is om het keuzevak biologische landbouw komend schooljaar niet geeft. Er zijn onvoldoende aanmeldingen voor, zo meldt BioJournaal.

In overleg met Bionext heeft de school de inschrijftermijn van het keuzevak verlengd naar 1 juni; hopelijk komen nog aanmeldingen binnen van studenten hoeft het vak niet te worden geschrapt.

Arjen van Buuren, biologische boer en docent bij Aeres, en Michaël Wilde, directeur bij Bionext (foto), zien graag dat het keuzevak blijft. Volgens Van Buuren heeft Aeres al weinig te bieden op het gebied van biologische landbouw. Hij vindt dat studenten meer vooruit moeten kijken; in de toekomst zijn er wellicht geen chemische middelen meer te verkrijgen. “De biologische sector is nog steeds groeiende en er is op alle fronten behoefte aan goed opgeleid personeel.”

Het keuzevak start in februari 2021, bijna een jaar na de opening van de inschrijftermijn. Wellicht is dat een van de redenen voor het tanende animo. Het keuzezak zou voor het derde jaar worden gegeven. Het eerste jaar waren er 11 studenten met dit keuzevak en het tweede jaar 22 studenten.