10 juli 2020 Meer nieuws

Aeres Hogeschool Almere gaat naar Floriadeterrein

Aeres Hogeschool Almere krijgt in de toekomst een plek op het Floriadeterrein in Almere. Vanaf schooljaar 2021/2022 gaan de lessen er plaatsvinden.

Het nieuwe hogeschoolgebouw van Aeres Hogeschool wordt ‘De Groene Long’ genoemd omdat het de groenste hogeschool van Nederland wordt. Bij het ontwerp staan groen, gezondheid en duurzaamheid centraal. Bij de realisatie worden veel innovatieve technologie toegepast, waardoor het gebouw een voorbeeldfunctie krijgt. Het gebouw komt bij de ingang van de Floriade te staan.

Plek voor velen

Het hogeschoolgebouw is onderdeel van de campus in samenwerking met Flevo Campus, een fysieke plek waar onderwijs, onderzoek en wetenschap samenkomen. Het wordt niet alleen een plek van studenten en onderzoekers, maar ook voor inwoners van Almere en daarbuiten om kennis te maken met en mee te denken over het stedelijk leven van de toekomt.

Deze week was de feestelijke aftrap van de bouw, maar de bouw ging in juni al van start. De bouw zal naar verwachting een jaar in beslag nemen. De Aeres Hogeschool Almere is nu nog gevestigd in de Citymall.