8 februari 2019 Meer nieuws

Actualisatie lijst geregistreerde handelsbedrijven Rusland

Handelsbedrijven die plantaardige producten naar de Russische Federatie willen exporteren, moeten  geregistreerd zijn als exporteur op Rusland. De NVWA verstrekt deze lijst aan Rusland. Met Rusland is afgesproken dat de lijst twee keer per jaar wordt geactualiseerd. Het is nu weer zo ver.

Anthos is verantwoordelijk gesteld voor het bijhouden van deze lijst voor handelsbedrijven in bloembollen en boomkwekerijproducten. Anthos geeft aan dat de lijst van geregistreerde bedrijven geactualiseerd wordt en de NVWA stuurt deze geactualiseerde lijst dan binnenkort aan haar Russische collega's.

Snel actie

Bedrijven die op deze lijst willen komen, moeten dit per omgaande kenbaar maken aan het secretariaat van Anthos. Om verwarring (ben ik als bedrijf al wel of niet geregistreerd?) te voorkomen, hebben de bedrijven die al op de lijst vermeld staan daarvan eerder vandaag per e-mail een bevestiging ontvangen.

Lijst met handelsbedrijven

Rusland heeft te kennen gegeven dat alleen bedrijven die producten verhandelen die niet onder de boycot of de eerder ingestelde importstop voor boomkwekerijproducten (exclusief bare root vaste planten) vallen, op de lijst vermeld mogen staan. De lijst van bedrijven die Anthos aan de NVWA toestuurt, bestaat om die reden uit de handelsbedrijven die bloembollen en/of bare root vaste planten verhandelen.

Boomkwekerijproducten

Handelsbedrijven in boomkwekerijproducten kunnen zich ook aanmelden. Op het moment dat de importstop voor boomkwekerijproducten wordt ingetrokken dan moet aan Rusland een nieuwe lijst van geregistreerde handelsbedrijven (bloembollen en boomkwekerijproducten) worden overlegd.