16 juli 2021 Meer nieuws

Actiegroep behoud Rijnsburg is hoopvol

De petitie die stelt dat het voor kopers op de FloraHolland-vestiging Rijnsburg mogelijk moet blijven fysiek voor de klok te kunnen blijven inkopen, is ruim 1.500 keer getekend. De groep ‘Samen scoren met Royal FloraHolland’, een initiatief van een aantal kwekers en kopers, is er blij mee. Ze ziet hoop gloren voor het behoud van de fysieke marktplaats in Rijnsburg.

De ondertekenaars van de petitie bestaat voor 55 procent uit kwekers en handelaren en de rest zijn sympathisanten, aldus Jan de Boer van exportbedrijf Barendsen in Aalsmeer, een van de initiatiefnemers van de groep ‘Samen scoren met FloraHolland’. “Ons punt hebben we gemaakt”, aldus De Boer.

Misschien een Plantion-West

De Boer geeft aan dat hij binnenkort een gesprek heeft met André van Kruijssen, directeur van Plantion in Ede, om te kijken naar een mogelijke samenwerking. “Wellicht is het mogelijk het systeem dat gaat draaien bij Plantion ook in Rijnsburg te gaan gebruiken. Dan wordt Rijnsburg een soort Plantion-West. Dat betekent een combinatie van digitaal veilen met live streaming waarbij kopers vanuit huis kunnen inkopen maar er tegelijkertijd ook kopers fysiek in de kopersbanken zitten.”