13 mei 2019 Meer nieuws

Achttien potentiƫle winnaars Greentech innovatieprijs

De jury van de GreenTech Innovation Award heeft uit vijftig vernieuwingen achttien inzendingen genomineerd voor de prijs. De winnaars in de vier categoriën innovatie, duurzaamheid, impact en concept worden dinsdag 11 juni tijdens de beurs in de Rai in Amsterdam bekend gemaakt. 

Op de beurs is de zogeheten GreenTech Innovation Route langs alle nominaties te volgen. De nominaties worden in het speciaal daarvoor ingerichte paviljoen InnovationLAB uitgelicht. De zes die verantwoordelijk zijn voor de keuze, zijn dit jaar juryvoorzitter Harm Maters van AVAG, Silke Hemming, Wageningen University & Research, Peter Zwinkels, Tecknokas, Mark Durno, Rockstart, Perry van Adrichem, Horti-Tech B.V. en Wolfgang Steiner van Gemüsebau Steiner GmbH. De jury heeft bovendien een vijfkoppige adviescommissie.

De nominaties

Voor de catagorie innovaties zijn genomineerd: Autonomous crop management van Delphy, ISO Bulb Planting Machine van de ISO Group, de Koppert scout-app, Rubion van Octinion en de Ridder CO2 Optimizer.

Op het gebied van duurzaamheid gaat het om Hortinergy – Climate modelling and analysis van Agrithermic, Growfoam van Foamplant, Hortiled Top 120v19 van Hortilux Schréder, EcoExpert van Modiform en Ridder NoNa+.

De drie genomineerden in de categorie impact zijn SuprimAir Greenhouse van Certhon, VA Grow Vertical Farm van KE GrowAir BV + Orange Climate Agri en Ridder Co-Creation Climate Screens.

In de categorie concept zijn vijf partijen die meedingen naar de prijs: Phycotrone van MEG Augmented Photobiology, The Fiberglas Greenhouse Roof van Bordeso BV, Medical Grow Rolling Container van Bosman Van Zaal, Nexus met E-meta Intelligence van de Van der Ende Groep en e-Gro van Grodan. 

De beurs GreenTech is van 11 tot en met 13 juni in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie over de Innovation Awards.

Foto: De ziekzoekrobot won de prijs vorig jaar tijdens de techbeurs in Amsterdam.