11 september 2020 Meer nieuws

Aanvraag promotiecampagne sierteelt bij EU-fonds

Bloemenbureau Holland heeft samen met vijf andere Europese organisaties een aanvraag ingediend bij het promotienoodfonds van de Europese Unie. De EU richtte per 1 juli een promotienoodfonds van tien miljoen euro in voor sectoren die ernstig door corona zijn geraakt.

Het gaat om een aanvraag bij dit fonds, voor het realiseren van een gezamenlijke en internationale promotiecampagne voor bloemen en planten in 2021.

Gezamenlijke aanvraag

Meteen na 1 juli zochten nationale sierteeltpromotie-organisaties elkaar op voor een gezamenlijke subsidieaanvraag. Naast het Nederlandse BBH bleken vijf andere partners bereid om te investeren: Blumenbüro Österreich (Oostenrijk), VLAM (België), BAOPN (Bulgarije), FloraDania (Denemarken) en Val’Hor (Frankrijk). Er wordt gemikt op een subsidieaanvraag met een totaalbedrag van € 1,9 miljoen euro, inclusief 85 procent EU-financiering. De campagne zal zich, behalve op Nederland en de vijf andere betrokken landen, ook richten op Duitsland.

Eind oktober uitsluitsel

Op verzoek van alle betrokkenen heeft Bloemenbureau Holland het proces gecoördineerd en de aanvraag verzorgd. Eind oktober wordt duidelijk of de promotiecampagne subsidie van de EU krijgt. Pas daarna gaat BBH met de partners aan de slag met het ontwikkelen van de campagne.