14 juni 2019 Meer nieuws

Aantal duurzame bloemisten naar honderd

Het aantal bloemisten dat het certificaat Barometer Duurzaam Bloemist heeft behaald, is doorgegroeid naar honderd. Volgens stichting Milieukeur is er nu een landelijke dekking.

Met het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist toont een bloemist aan dat de bloemist een duurzamere bedrijfsvoering heeft en dat een deel van de inkoop van deze bloemist bestaat uit een duurzaam assortiment bloemen en planten. Bloemist ’t Hof van Hoornaar is de honderdste bloemist die het certificaat heeft behaald voor het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

Brons, zilver of goud

Afhankelijk van het inkooppercentage duurzamere bloemen en planten en het aantal punten dat wordt behaald op de bedrijfsvoering, wordt een bloemist gecertificeerd op het bronzen (15 procent van de inkoop duurzaam), zilveren (30 procent van de inkoop duurzaam) of gouden niveau (50 procent van de inkoop duurzaam) van de Barometer.

Het percentage duurzame inkoop is afkomstig uit de erkende keurmerken: Biologisch/EKO, EHPEA Silver Level, Florverde Sustainable Flower, Kenya Flower Council Silver Standard, Max Havelaar/Fair Trade, MPS-A en On the way to PlanetProof (Milieukeur).