29 maart 2022 Meer nieuws

Predicaat Hofleverancier voor Jan de Wit & Zonen

Vrijdag 25 maart 2022 kreeg bloembollenteelt- en exportbedrijf Jan de Wit & Zonen uit Enkhuizen het predicaat Hofleverancier uitgereikt door de burgemeesters van Enkhuizen en Stede Broec. Het bedrijf viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan.

Deze hoge onderscheiding werd uitgereikt tijdens het jubileumfeest, waar ook de tulp ‘White Centennial’ werd gedoopt en een aantal jubilarissen nog in het zonnetje werden gezet, omdat dit de afgelopen twee jaar niet mogelijk was.

Directielid Jan de Wit is heel blij met het predicaat. “Dit krijg je als bedrijf niet automatisch omdat je honderd jaar bestaat. Er gelden strenge eisen als het gaat om de financiën, maar ook als het gaat om duurzaam ondernemen en de inzet voor de maatschappij. Dit is voor ons echt de kroon op het werk, dat door de eerste en tweede generatie is opgebouwd.”

Boek en show

Tijdens de bijeenkomst werd ook het jubileumboek gepresenteerd. Twee zonen van de vierde generatie die in het bedrijf werken, reikten een exemplaar uit aan drie tantes van de tweede generatie.

De dag erna konden bezoekers genieten van een bloemenshow die herinneringen opriep aan de Westfriese Flora, waar het bedrijf altijd vaste inzender was met een gevarieerde inzending die meermalen een van de felbegeerde prijzen opleverde.

Bijzonder bezoek

Maandag 28 maart kreeg deze show nog bijzonder bezoek, aldus De Wit. “Afgelopen najaar hebben heel veel instanties een jubileumpakket bloembollen gekregen, waarvoor onze medewerkers suggesties hadden aangedragen. Van een aantal ervan hebben we maandag bezoekers mogen ontvangen. Dat gold bijvoorbeeld voor een praktijkschool en een verzorgingstehuis. Die hebben ook allemaal kunnen genieten van onze bloemenpracht.”