1 januari 2017 Meer nieuws

Inschrijving Waterinnovatieprijs verlengd

Vernieuwingen die de waterschappen helpen het waterbeheer in Nederland duurzamer en goedkoper te maken, maken kans op de Waterinnovatieprijs 2017. De uiterste datum om innovaties in te zenden is verplaatst van 22 september naar 29 september.

Bedrijven, overheden en particulieren hebben een week langer de tijd om hun idee in te dienen en zo kans te maken op de Waterinnovatieprijs 2017. De Unie van Waterschappen en de NWB Bank reiken dit jaar voor de zesde keer de Waterinnovatieprijs uit in de categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water. Dit jaar is de extra categorie Energie en waterschappen daaraan toegevoegd. 


Meedoen en criteria Iedereen mag meedoen; overheidsinstanties, bedrijven en particulieren. Er kunnen één of meerdere projecten worden ingeschreven in één van de vier categorieën. Om kans te maken op de Waterinnovatieprijs moet de inzending uitblinken in innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Het project mag al zijn uitgevoerd, maar ook projecten die nog in de planfase zitten, zijn van harte welkom. Zelfs projecten die al eerder hebben meegedaan aan de Waterinnovatieprijs kunnen opnieuw deelnemen als er een duidelijke ontwikkeling in het project zichtbaar is. Kijk voor inspiratie en de criteria op de website.
Prijsuitreiking 

De prijzen worden uitgereikt op 27 november tijdens de Markt- en Innovatiedag Waterschappen 2017 in de Rijtuigenloods te Amersfoort. De winnaars van iedere categorie ontvangen een glaskunstwerk van Gert Bullée en kunnen gebruikmaken van een versnellingstraject aangeboden door de STOWA, het Valorisatieprogramma Deltatechnologie en water, de Topsector Water en de Unie van Waterschappen om hun innovatie een stap verder te brengen.