1 januari 2017 Meer nieuws

Fertinnowa-event bij World Horti Center

Het Fertinnowa-event 'Meeting growers' needs: Exchanging Technologies on Irrigation and Fertigation' wordt woensdag 15 november gehouden in het World Horti Center in Naaldwijk.

Tijdens dit event worden er workshops gegeven over nieuwe technologieën met betrekking tot water en efficiënt nutriëntengebruik, het bereiden van voedingswater en het reduceren van emissies die invloed op de omgeving hebben. Ook kunnen deelnemers een ronde lopen langs verschillende bedrijven en onderzoeksorganisaties die daar hun laatste innovaties presenteren. Een kleine greep uit de aanwezige bedrijven en organisaties: Eurofins, Grodan, Van der Ende Pompen, KWR Water, Hoogheemraadschap Delfland, Aqua4D en Corhize (winnaar van de Fertinnowa-innovatieprijs van vorig jaar). 


Wat is Fertinnowa?
Fertinnowa is een Europees project, waarbij innovatieve technieken en innovaties in Europa worden geïnventariseerd. Deze technieken worden middels demonstraties tentoongesteld aan belangstellenden uit andere Europese landen, zodat er een kennisoverdracht plaats gaat vinden op Europese schaal. 


?Spelers op gebied van water en nutriënten aanwezig
Alle spelers op het gebied van water en nutriëntenmanagement zijn aanwezig: kwekers, adviseurs, toeleverende industrie, beleidsmakers, lokale overheden en onderzoekers krijgen de kans om direct met elkaar in contact te komen. 


Op 16 november zijn er rondgangen bij twee teeltbedrijven om technieken in de praktijk te zien.


Tijd, locatie en aanmeldenHet evenement is woensdag 15 november en start om 13.15 uur. Om 16.50 uur wordt er afgesloten met een netwerkborrel. Het evenement vindt plaats aan Europa 1, 2671 ZX in Naaldwijk. Online kunnen belangstellendenzich aanmelden voor dit evenement.