1 augustus 2022 Meer nieuws

75ste Editie Flower Parade Rijnsburg

Op vrijdag 12 augustus start de 75ste editie van de Bloemencorso Flower Parade Rijnsburg. Het corso viert niet alleen haar 75-jarig bestaan, maar is ook door Unesco benoemd tot internationaal immaterieel cultureel erfgoed. Vandaar een extra grootse viering met als thema ‘Feest’, onder andere vertaald in 300.000 bloemen en planten in allerlei creaties op praal-, muziek- en personenwagens.  

Op zaterdag 13 augustus rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. De parade bestaat uit bijna zeventig eenheden, waaronder praalwagens, muziekwagens en met bloemen versierde voertuigen. Daarnaast nemen honderden muzikanten en figuranten deel aan de Flower Parade Rijnsburg. Samen vormen zij een rijdend theater.

 

Opening door mystery guest

De officiële opening van de Flower Parade wordt op vrijdag 12 augustus verricht door een mystery guest die speciaal naar Nederland komt voor deze jubileumeditie. Daarna start de gratis toegankelijke Flower Parade Show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. De deuren zijn vanaf 16.00 uur geopend voor het publiek. Tijdens deze middag en avond, die is gevuld met muziek en bloemen, kunnen bezoekers alle wagens bekijken en fotograferen. Zondag 14 augustus zijn de praalwagens de hele dag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

 

Kijk voor route en tijden op www.flowerparaderijnsburg.nl.