8 november 2021 Meer nieuws

2.250 klassen planten 1,3 miljoen bloembollen

Dit najaar ontvangen 2.250 klassen een Bulbs4Kids-pakket. Tienduizenden kinderen, in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden leren daarmee bollen planten.

Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er meer dan 1,3 miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. Er gaan 450 pakketten naar Nederlandse basisscholen, 800 naar Duitse, 400 naar Engelse, 350 naar Franse,150 naar Canadese en 100 naar Zweedse. Deze scholen hebben zich vanaf mei tot en met september ingeschreven. Op www.bulbs4kids.com is te zien welke basisscholen dit zijn.

Kennismaken met bloembollen

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2022.