14 februari 2020 Meer nieuws

Minder regio's doen mee aan Kom in de Kas 2020

Aan de komende Kom in de Kas, die op zaterdag 4 en zondag 5 april plaatsvindt, doen 16 regio’s mee. In 2019 waren er nog veel meer deelnemende regio’s, namelijk 23 regio’s.

Het aantal regio’s dat meedoet aan Kom in de Kas, ligt een stuk lager dan voorgaande edities. De afgelopen 5 jaar lag het aantal deelnemende regio’s altijd nog boven de 20. In 2019 deden er 23 regio’s mee, in 2018 waren dat er 22, in 2017 lieten bedrijven in maar liefst 26 regio’s hun bedrijf zien, in 2016 22 regio’s en in 2015 23 regio’s.

Huiverige glasgroentetelers

Een verklaring moet volgens de organisatie van Kom in de Kas gezocht worden in het feit dat het aantal regio's dat dit jaar meedoet wat minder is dan in voorgaande jaren. Dat aantal fluctueert omdat een aantal regio's niet elk jaar deelneemt.

Daarnaast is er dit jaar voor het eerst geen deelname in de B-driehoek en Zuidplaspolder. Door een virus in de gebieden met veel tomatenbedrijven wordt het moeilijker om Kom in de Kas te organiseren, zo merkt de organisatie. Om die reden worden glasgroentebedrijven steeds huiveriger om open te gaan en de tomatenbedrijven doen niet mee.

De deelnemende regio's

De regio’s die dit jaar meewerken aan Kom in de Kas zijn: Erica (Drenthe), Almere (Flevoland), Noordoostpolder (Flevoland), Hommerts (Friesland), Arnhem-Nijmegen (Gelderland), Bommelerwaard (Gelderland), Groningen-Kop van Drenthe (Groningen/Drenthe), Peel en Maas (Limburg), De Peel (Noord-Brabant), Uden (Noord-Brabant), Aalsmeer (Noord-Holland), Heerhugowaard (Noord-Holland), IJsselmuiden (Overijssel), Nieuwveen (Zuid-Holland), Voorne-Putten (Zuid-Holland) en Westland (Zuid-Holland).

Het wordt de 43e editie van Kom in de Kas. De bedrijven die meedoen aan het evenement worden volgende week bekend gemaakt op de vernieuwde site van Kom in de Kas.