10 mei 2022 Meer nieuws

Open Dag van de Tulp

Vertify in Zwaagdijk-Oost houdt 1 juni de Open Dag Tulp. Daarbij worden de Dag van de Tulp en de Open Dag veldproeven gecombineerd. De organisatie is in handen van Vertify, KAVB en Agrifirm-GMN.

 

Bezoek proefvelden, verleng licentie

Tijdens de rondgang langs de proefvelden staat onder meer Ineke Stijger van de WUR stil bij de nieuwste ontwikkelingen van virusonderzoek. De resultaten van het praktijkonderzoek in vuur, virus, onkruid en biostimulanten wordt gepresenteerd door de teelt- en onderzoekspecialisten van Agrifirm-GMN en Vertify. Dit wordt aangevuld met de inzichten uit het onderzoeksprogramma van ‘De Groene Tulp’, gepresenteerd door Michel Jansen. De bezoeker krijgt een beeld van zowel de potentiële oplossing op korte- en langere termijn.

U kunt kiezen voor een ochtend- of een middagprogramma met een uitgebreide én begeleide rondgang langs verschillende proeven.

 

Jaarvergadering KAVB

Voorafgaand (of aldus aansluitend) aan de rondgang is het tijd voor het plenaire deel van de dag met de jaarvergadering van de Productgroep Tulp en de areaalontwikkelingen onder leiding van BKD. Ook is er aandacht voor De Groene Tulp.

 

Algemeen programma

09.00 uur            Inloop

09.30 uur            Start eerste rondgang proefvelden

12.15 uur            Lunch in festival-stijl voor zowel bezoekers aan het ochtend als middagprogramma

13.00 uur            Inloop plenaire deel:

Welkomstwoord door dagvoorzitter Niels Kreuk

Jaarvergadering KAVB-Productgroep Tulp

Ontwikkelingen in de keuring door BKD

Presentatie ‘De Groene Tulp’ door Michel Jansen

14.15 uur            Start tweede rondgang proefvelden

17.00 uur            Gelegenheid tot netwerken en afsluiting