26 september 2019 Meer nieuws

1.500 biedingen voor H. A. Zomerdijk & Zn.

De online materialenveiling van H. A. Zomerdijk & Zn uit Egmond aan den Hoef is gesloten. Het resultaat is naar tevredenheid van de opdrachtgever, aldus Kees Hopman van HB Veilen.

Hopman vertelt: “Het animo voor de veiling was goed. Er waren 130 bieders en 1.500 biedingen. Er zijn veel kavels goed weggegaan. De trekkers waren in trek, maar ook de rooimachine, plantmachine en spuit.”

Fustverkoop viel tegen

Wegens bedrijfsbeëindiging werden eerst in mei de bollen groen geveild. Dit is gedaan door HB Veilen in opdracht van Hobaho. Nu was het tijd voor de materialen. Zo’n 85 procent is verkocht geeft Hopman aan. “De verkoop van het fust viel tegen. Een deel is niet verkocht. Daar gaan we nog mee aan de slag. Er hebben zich al geïnteresseerden gemeld, dus dat gaat goed komen.”

Daarnaast waren er nog een paar kleine materialen niet verkocht. Geïnteresseerden kunnen daarvoor contact opnemen met HB Veilen.

Kleine plus

“Sommige kavels brachten meer of minder op dan verwacht”, meldt Hopman. “Alles bij elkaar was er een kleine plus. Het leverde meer op dan we hadden ingeschat. De opdrachtgever was dan ook tevreden.” De nieuwe eigenaren kunnen 2 oktober hun materialen ophalen.

Laatste veiling

De laatste materialenveiling deze maand was die van Zonneveld Flower Bulbs, die afgelopen woensdag sloot.