Column Meer columns

Tekst start onder de foto

Meer over Lilian Braakman?

Van de Redactie

4 januari 2018

Investeer in relaties

De beste wensen voor 2018! Een mooie gelukwens om een column mee te beginnen. Laten we er een mooi jaar van maken. Ik kan nu van alles vertellen over de gezellige kerstdagen, de start van het nieuwe jaar, wat 2018 ons gaat brengen en mijn goede voornemens… Maar dat doe ik niet. Er was namelijk een bericht over Facebook waar mijn mond van openviel. In het kort: Facebook gaf aan dat sommige mensen (gebruikers) zich ongelukkiger voelen door het gebruik van het sociale netwerk. Het advies van Facebook: als je je alleen voelt, moet je meer berichten plaatsen op Facebook. Daardoor krijgen gebruikers volgens de site meer reacties en daardoor voelen ze zich minder alleen. Tja…
Het is wellicht een oplossing. Nadeel van die reacties is dat je de persoon niet ziet. En ik kan me zo voorstellen dat een virtuele knuffel lang niet zo prettig is als een echte. Door dit bericht moest ik denken aan de waarde van een goed netwerk. Naast vrienden en familie is het ook belangrijk om goede relaties te onderhouden met klanten, collega’s en kennissen. Door regelmatig tijd te investeren in je netwerk, bouw je aan solide relaties.
Uiteraard was het ook mogelijk om via Facebook een kerstboodschap de wereld in te slingeren, maar daar bouw je zeker geen band mee op. Ik geef toe; op de Facebookpagina van Greenity heb ik ook een kerstgroet gepost. Zelfs nadat ik het bericht van Facebook had gelezen. Het is immers niet makkelijk om alle lezers persoonlijk vrolijke feestdagen toe te wensen. Maar de boodschap is volgens mij helder: investeer in relaties. Daar is het begin van het jaar een goed moment voor. Er staan genoeg beurzen en bijeenkomsten op de agenda. Ik spreek u graag in 2018.