Column Meer columns

Tekst start onder de foto

Meer over Lilian Braakman?

Van de Redactie

1 maart 2018

Gaan voor goud

Hoe handig is het tegenwoordig om op je telefoon live tv te kijken. Met een klik, een paar seconden bufferen en je bent zowaar in Pyeongchang Zuid-Korea. Ook via een tweede computerscherm is alles met een muisklik te volgen. Beide manieren kosten net zoveel moeite als de tv aanzetten. Het is u vast niet ontgaan dat de afgelopen weken de Olympische Winterspelen zijn gehouden. Met Nederland als fanatiek schaatsland en vele schaatsliefhebbers, hebben in ieder geval mijn tv, mobiel en tweede computerscherm vaak aangestaan op de NOS, die live verslag deed van de vele schaatsafstanden waar Nederland aan meedeed.

Uiteraard heb ik niet alleen gekeken hoe de Nederlanders schaatsten. Ik heb echt goed gekeken naar de manier waarop geschaatst werd. Dat kon ik dan elke woensdagavond tijdens mijn schaatslessen in de praktijk toepassen. Laten we het erop houden dat ik de 400 meter sneller schaats als de mannen hun 1.000 meter. Een aardige prestatie voor een eerstejaars leerling, al zeg ik het zelf. Toch blijf ik me elke week verbeteren en meer inzetten. Want net als de olympische schaatsers, zou ik ook voor goud willen gaan. Dat is het met Nederlanders. Maar niet alleen de sporters streven naar perfectie, dat doet bijna iedereen. U als ondernemer toch ook?

Ik zie het terug in alle deelnemers die meedoen of mee hebben gedaan met het project ‘Schoon erf, schone sloot’. Steven naar perfectie, komend met nieuwe ideeën. Alles om het ultieme doel te bereiken: geen erfemissie meer. Dat is jullie gouden plak. Voor wie de serie in Greenity volgt: bij de volgende Olympische Spelen ligt de oplossing misschien binnen handbereik. En binnen is die gouden medaille!