20 maart 2017 Meer nieuws

Sprinklr maakt biologische planten toegankelijk

Bij Sprinklr bestel je biologische planten online en worden ze bij de koper thuisbezorgd. Daarnaast krijgen kopers een app die ze helpt bij het verzorgen van de planten.

Sprinklr werkt met drie kwekers samen voor de selecties buitenplanten die het bedrijf verkoopt. Ze nemen planten af van biologische kwekerij Van Houtum in Doorn, van zorgboerderij Lindenhoff en van kweker Nico Zonneveld uit Heerhugowaard

 
Sprinklr heeft selecties voor zonnige plekken, voor half-zonnige balkons of dakterrassen of schaduwtuinen. In elke selectie zitten minstens tien planten. In de app krijgen gebruikers informatie over de planten en tips voor de verzorging.
 
In contact met de natuur
De ambitie van Sprinklr is om steden te vergroenen en mensen weer in contact te brengen met de natuur. ''Iedereen voelt het, en er is ook nog eens veel wetenschappelijk bewijs: als je omringd bent door groen voel je je minder gestrest, wordt je sneller beter, voel je je gelukkiger,'' zegt Suzanne van Straaten, oprichter van Sprinklr. ''Wij willen het zo makkelijk mogelijk maken, ook voor de stedeling zonder auto, om je eigen omgeving te vergroenen.''
 
Sprinklr startte vorig jaar april met een crowdfundings-actie waarbij 20.000 euro werd opgehaald. Het bedrijf verkoopt selecties duurzame kamerplanten en buitenplanten.


Greenhouse Festival: voor consument en voor zakelijke marktOp 2 en 3 april staat Sprinklr ook op het Greenhouse Festival? op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Zondag 2 april is voor consumenten. Maandag 3 april is businessdag. Het zakelijke event is van 13.00 tot 16.30 uur. Aanmelden hiervoor kan via e-mail:madelon@letitgrow.org.