29 augustus 2016 Meer nieuws

Plantarium trekt iets minder bezoekers

Ondanks het warme weer tijdens de vakbeurs Plantarium in Hazerswoude, heeft het aantal commercieel vakbezoek er niet onder geleden. Wel is het totaal aantal bezoekers iets achtergebleven.

Plantarium 2016 kende 16.100 bezoekers. Dit zijn er 1.000 minder dan voorgaande jaren. Het aantal commercieel vakbezoek ligt met 10.600 op hetzelfde peil als twee jaar geleden toen 10.650 vakbezoekers een bezoek brachten aan de beurs.Bestuursleden hebben bij hun rondgang over de beurs van alle standhouders positieve geluiden te horen gekregen. ''Ik heb mijn klanten uitgebreid kunnen spreken en diverse orders geschreven'', was een van de reacties. ''Per jaar draai ik drie beurzen. Plantarium is vanwege de diversiteit in het aanbod planten, de noviteiten en het tijdstip in het jaar, voor mij de beste beurs'', aldus een tevreden standhouder.


Plantarium 3.0
Op verschillende plekken op de beurs werd een doorkijk naar de toekomst gegeven. Met producten van deelnemers waren sfeerbeelden gecreëerd en producten werden in verschillende toepassingen getoond. Deze lijn wordt in 2017 doorgezet. Met de vernieuwde beursopzet neemt de organisatie zelf de regie in handen. Hierdoor kan al in een vroeg stadium worden aangegeven wat een bezoeker van de beurs kan verwachten. 

Volgend jaar wordt Plantarium gehouden van 23 tot en met 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op de website.