23 oktober 2013 Meer nieuws

Nog eenmaal Westfriese Flora

De LTO Stede-Broec bestaat in 2014 100 jaar. Tegelijkertijd bestaat de gemeente Stede Broec 650 jaar. Met als thema 'Verbinden', slaan deze twee partijen de handen ineen.

De organisatie geeft aan dat de Westfriese Floraeen deel is van de historie. Omdat het gevoel van de lente in Bovenkarspel nog verankerd zit in de agrarische sector, wil het bestuur inhetkader van de festiviteiten nog eenmaal de Westfriese Flora organiseren: "De lente begint in Bovenkarspel". Op deze manier wordt de verbinding aangetoond tussen het platteland en het stadse StedeBroec.
De Westfriese Flora zalvolgens de organisatoren nooit meer terug komen. Daarom wordt deze kleinschalige Flora met een knipoog naar het begin van de Westfriese Flora georganiseerd. De Flora zal plaatsvinden in het Verenigingsgebouw te Bovenkarspel in de Trefferszaal. Van 27 februari tot 2 maart is de Flora te bezoeken. Het bestuur hoopt op veel medewerking uit de eigen sector. Tuinders die nog eenmaal tulpen of andere bloemen willen telen voor de Flora zijn erg welkom.
Opgeven om bloemen of groenten te leveren kan bij Trude Buysman tel: 06-36171778 of via e-mail:info@degouwestek.nl. Vrijwilligers zijn tevens welkom.