2 december 2016 Meer nieuws

Nieuwe koers Plantarium: hipper en bron van inspiratie

Het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij kiest voor een nieuwe koers voor Plantarium. ''Onder de naam Plantarium 3.0 maken we de beurs hipper en wordt het event een inspiratiebron op het gebied van groene toepassingen'', aldus voorzitter Jan Willem Griep.

De nieuwe koers vertaalt zich in een nieuwe lay-out van de beurs, de organisatie van het eerste groene festival tijdens Plantarium door en voor jongeren en de splitsing in drie vakdagen en één consumentendag. Meer inspiratieplaatsen op Plantarium
In de nieuwe lay-out van de beurs zijn een tiental 'Houses of Inspiration' ingepland. Hier worden verrassende items getoond van pot-plantcombinaties op basis van producten van zowel groene als niet-groene deelnemers. 


Consumentendag zorgt voor andere indeling beurs
De splitsing in drie vakdagen en één consumentendag heeft ook gevolgen voor de lay-out. Deelnemers die de keuze maken voor driedaagse deelname kiezen hiermee ook voor een bepaalde plaats op de beurs. 
In de Greenparkhal komt een Product Promotie Plein aangevuld met een vervolg op de tuinenexperience. Op zaterdag wordt de hal omgebouwd naar een consumentenplein. 
 
Groen festival door en voor jongeren georganiseerd
Plantarium wordt naar eigen zeggen hip met het eerste groene festival voor en door jongeren. ''Jongeren tussen de 18 en 35 jaar werkend en/of studerend in de groensector, dagen wij uit om hun eigen groene festival bij ons te organiseren'', vertelt de enthousiaste voorzitter. 


Ervaringen worden gedeeld met de Urban Greeners van Floriade 2022 die afgelopen september een GROW festival hebben georganiseerd in Almere. Het inschrijfformulier 'voor 1 dag festivalbaas' verschijnt vanaf januari op de website van Plantarium.
 
Beste Idee Plantarium blijft
De verkiezing Beste Idee Plantarium 2017 die afgelopen jaar voor het eerst werd georganiseerd krijgt een vervolg.


Meer ruimte voor de boomkwekerij
Aan het pakket boomkwekerij wordt toegevoegd: meer uitgangsmateriaal onder andere op het gebied van perkgoed en een forse laanboompresentatie nabij het festivalterrein.
 
Griep: ''Wij hebben geluisterd naar onze klanten, deelnemers en bezoekers. We zijn er van overtuigd dat we met deze nieuwe koers onze deelnemers een beter podium bieden voor hun producten en diensten en aan kwaliteit van bezoek zullen winnen. Inspireren, ervaren maar vooral kunnen kopen, blijven voor ons de hoofdzaken.''
 
Deelnemen aan de 35e editieDe 35e editie van Plantarium wordt gehouden van 23 tot en met 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. De inschrijving is vanaf 1 december opengesteld.Informatie en deelnameformulieren.